Tourism Study Trip for the Students of Valbona

Tourism Study Trip for the Students of Valbona

Hello! Kind of a long story (which I’ll try to fill in later), but the Students of Valbona School are trying to to organize a study trip – 3 days, 2 nights – to visit Berat.  They want to see functioning tourism, to get ideas and experience.  I told them I’d help, but they’d have to do the work themselves, and so they’ve come up with the following “Kerkese.”  It’s kind of AMAZING.  They had to use my computer themselves and everything (“Ketrina:  How do you make the letters big?”).  They made budgets, timetables, the map . . . . and they’ve learned to organize themselves to get a job done, too.  They have commitments from donors to pay for Accommodation and Transport, but STILL need another 900 euros to pay for food.  It’s a little pricey, but of course the point is to show them excellent Albanian tourism in action, so they’re going to some of the best restaurants in Albania (Mrizi i Zaneve, Bujtina e Gjelit and Hotel Mangallemi), NOT Fast Food.  If you know anyone who might be interested in donating, please pass it on . . . ?  THANK YOU!  (Well, anyone who speaks Albanian!) (<- Nevermind that, Here it is in ENGLISH)

UPDATE (29 May 2013):  Much as I expected (and promised the students!), offers of help have not been slow to come!  Therefore, we’ve opened bank accounts for the Student Organization in 4 currencies.  Valbona School Bank Transfer Details are:

Raiffeisen Bank SHA

Rr. Kavajes, Nr. 44
Tirana, Albania
Tel: 355 4 2381 381
Fax: 355 4 2275 599

Account Name: Skender Selimaj (Emin)

Customer Number: 767582

SWIFT: SGSBALTX

to send Lek: IBAN AL23 2025 7008 0000 0000 0076 7582
to send Euros:
IBAN AL20 2025 7008 0000 0000 0276 7582
to send Dollars:
IBAN AL67 2025 7008 0000 0000 0376 7582
to send GBP:
IBAN AL17 2025 7008 0000 0000 0476 7582

Thanks to Skender Selimaj for opening a bank accounts dedicated to the Student Organization. These accounts are for use only by the Student Organization, and no other funds will be deposited or withdrawn from them.

Here’s the whole original text of what they wrote (but easier, if you download the link above “Kerkese”):

KERKËS PËR FONDËT

Për të Vizituar Turizmin në Berat

për

15 Nxenësit nga Shkolla 9 Vjeçare, Valbonë

Paraqitje

Ne jemi nxenesit e shkolles “Mushak Haxhia” Valbon. Ne po shkruajm kete kerkes sepse kemi nevoj per ndihme financiare per te bere nje udhetim qe eshte shume i rendesishem per ne.

Turizmi ka filluar per tu zhvilluar ne Valbone. Pese vitet e fundit turizmi ka patur nje rritje prej 30% çdo vit. Popullsia e Valbones eshte perafersisht 230 banore dhe e vetmja mundesi per punesim eshte industria e turizmit. Eshte shume e rendesishme per te ardhmen tone per ekonomine e fshatit dhe mbrojtjen e Lugines se Valbones.

Ne kemi energji dhe deshir, por kemi nevoj per ide dhe eksperienca te reja. Ideja jone eshte per te bere nje udhetim 3 ditor dhe 2 net per te pare maksimumin e vendeve turistike ne shqiperi. Ne jemi te fokusuar te Berati sepse kemi degjuar ne televizor dhe kemi lexuar qe Berati eshte nje nga qytetet me te vizituara ne Shqiperi dhe Europe. Me ndihmen e nje agjensie ne Tirane kemi bere nje program oraret per udhetimin. Ju lutem lexoni orarin tone qe eshte i bashkangjitur. Ne gjith keto vende ne shpresojm qe te shofim sa me shume si zhvillohet turizmi. Shpresojm per te pare shembuj per turizmin kulturor, etnografik, agroturizmin, per bisnesin hotel-restorantve, dyqaneve turistike si dhe aktiviteteve te tjera turistike, gjithashtu sherbimeve si guid, kamarier dhe te gjitha gjerave te tjera qe ne nuk kemi mundesi per te pare ne Valbon. Shpresojm qe kur te ktehemi do te jemi plot me ide te reja.

Ne deshirojm dhe shpresojm qe ju te keni deshir qe te na ndihmoni. Per ndihme specifike ju lutem shikoni buxhetin e bashkangjitur.

Shume Faleminderit.

Orarit

Dita e Pare:

4h30 Takim te Shkolla

4h45 Nisemi me fugon deri Fierze

6h00 Nisje me Anije

9h00 Mberritje ne Koman dhe Nisje ne Shkoder

10h00 Mberritje ne Shkoder dhe vizita:

  • Kalaja e Rozafes

  • Qender e Qytetit

  • Muzeu Marubi

12h00 Nisje per Blinisht

12h30 Dreke te Mrizi i Zaneve, Blinisht

13h30 Mberritje ne Kruje

  • Kalaja e Skenderbeut, Muzeu I Skenderbeut, Muzeu Etnografik dhe Pazari i Vjeter

14h30 Nisje per Durres

15h30 Mberetritje dhe Vizit ne Qendren e Qytetit, Amfiteaterin Romak, dhe Shetitorin pergjate Bregut

17h00 Nisje per Berat

18h30 Mberritje ne Berat dhe Akomodim ne Hotel

20h00 Darke te “Grill” Berati

Dita e Dyte:

8h00 Mengjesi

9h00 Nisemi per te Kalaja

  • Muzeu Onufri

  • Vizit e Kalase

  • Tentative: Vizit ne Shkollen 9 Vjecare te Berat

12h00 Dreke te Hotel Mangellemi dhe Vizite per te pare Biznesi

13h00 Vizit ne Qender Mesitare

13h30 Vizite e shkurter ne Xhamine e Beqarit dhe Ecje ne Lagjen Mangellem

14h30 Vizite e Ures se Gurices dhe Lagjes se Gurices

15h30 Vizite ne Hotel ne Gurices

16h00 Pushim ne Restorantin e Hotelit

17h00 Koha e Lire

18h00 Kthim ne Hotel

19h30 Darke

Dita e Trete:

8h00 Mengjesi

9h00 Nisje tek Kantina Çobo

9h45 Nisje per ne Manastirin e Ardenitces

11h00 Vizit e Manastirit

12h00 Nisje per ne Tirane

14h00 Mberritje ne Tirane dhe Dreke te Bujtina e Gjelit

15h00 Ecje ne Bulevardin Deshmoret e Kombit duke bere ndalesa prane ndertesave shtetrore (Ministrite, Kryministria, Kuvendi, Presidenca, Pallati Kongresave, Universiteti i Tiranes, Akademia e Arteve, Stadiumi Kombetare)

  • Vizite ne Sheshin Skenderbej, Xhamia e Et’hem Begut, Kulla e Sahatit, Pallati I Kultures, Hotel Tirana dhe vizit ne Museun Historik Kombetare

16h00 Nisje per ne Valbone pergjate rruges se kombit me nje ndalese per darke ne Gjakove prane Pazarit te Vjeter – Kulla e Koshit

23h00 Mberritje ne Valbone

Buxheti

Transport:

Furgon deri Fierze 5,000

Anija deri Koman 11,200

Furgon per 3 Dit 75,000

Totali per Transport: 91,200

Akomodim:

2 Net te Berati 2,100 per person per net, 20 njerz = 84,000

Totali per Akomodim: 84,000

Ushqim:

Dreke te Mrizi i Zaneve 1,000 per person, 20 njerz = 20,000

Darke ne Berati 1,120 per person, 20 njerz = 22,400

Dreke te Hotel Mangallemi 1,000 per person, 20 njerz = 20,000

Darke ne Berati 1,120 per person, 20 njerz = 22,400

Dreke ne Tirane 1,000 per person, 20 njerz = 20,000

Darke ne Gjakove 1,000 per person, 20 njerz = 20,000

Totali per Ushqim: 124,800

Hyrje ne Muze:

Ne Shkoder 200 per person, 20 njerz = 4,000

Ne Kruje 500 per person, 20 njerz = 10,000

Ne Berat 300 per person, 20 njerz = 6,000

Ne Tirane 200 per person, 20 njerz = 4,000

Totali per Hyrje: 24,000

TOTALI PER UDHETIM: 324,000 Lek (16,200 lek per Nxenxe)