

Valbona Valley, ALBANIA

www.JourneytoValbona.com

tel: 355 (0)67 30 14 637/8

23 March 2015

Five Days, Four Nights Tour of Northern Albania

Wedne	sday, 9 or 30 September	Podgorica to Shkoder
14h20	Arrival in Podgorica	
	Pickup and Transport to Shkoder	1 hour car time
16h00	Check in to Hotel Tradita (assuming availability)	
	Transport to Mrizi i Zaneve Restaurant	1 hour
17h00	Dinner at Mrizi	2 hours
	(you will still have lots of daylight to explore the grounds and nearby v	ineyards)
19h00	Return Transport to Hotel	1 hour
20h00	Guided walk around Shkoder & Rozafa Castle (just checking it's open a	t night) 1 hour
Thursd	ay, 10 September or 1 October Ko	mani Lake & Valbona
5h30	Quick breakfast	
6h30	Transport to Koman boat landing	2.5 hours
9h00	Boat Trip on Koman Lake	2.5 hours
	(this is the normal schedule - do you prefer a private boat, in which can	se you can go later?)
11h00	Arrive in Fierze	
	Transport to Valbona	1 hour
12h00	River Banks Trail	2-3 hours
	leave transport in Dragobi and hike 2-3 hours along river bank trail	
	We can provide packed lunch for this - lunch at Rilindja for people who	o got up too early
15h00	Check in at Rezidenca	
	Free time to explore until dinner - numerous marked trails around the	hotel 4 hours
19h00	Dinner at Rilindja Restaurant	2 hours
Friday,	11 September or 2 October	Kukaj Valley
8h00	Breakfast (where you prefer - at farmhouse next to Rezidenca or at Ril	indja) 1 hour
9h00	Transport to Maja e Rosit Trailhead	10 minutes
9h15	Hike to Peak of Rosi or Qafa e Shelegut (depending on what people pre	fer) 5 hours
13h00	Picnic Lunch	1 hour
14h00	Return Hike as far as Kukaj	3 hours
18h00	Traditional Farmhouse Dinner at Tahir Avdyli's house	2 hours
20h00	Transport back to Rezidenca	half hour
Saturda	y, 12 September or 3 October Valbon	a Waterfall & Prizren
7h00	Breakfast at farmhouse	1 hour
8h00	Transport to Gjelaj (Rrogam – aka: end of the valley)	45 minutes
9h00	Hike to Valbona waterfall	45 minutes
	and if you like up to the pass	3 hours
12h00	Lunch at Gjeto Fran (Gjelaj)	1 hour

13h00 Transport to asphalt	half hour
13h30 Transport to Prizren	2 hours
15h30 Arrive Prizren and Check in	
Optional Tour of the City	3 hours
(or you could use these hours to stop at Mijusha waterfalls or go to	vineyards in Rahovec)
19h00 Dinner in Prizren	2 hours

Sunday, 13 September or 4 October

Departure from Prishtina

8h00 Breakfast 9h00 Transport to Prishtina 1 hour

10h45 Airport Checkin 12h45 Departing flight 1 hour